









Geçtiğimiz gün bütün dünya bu haberler sarsıldı. Microsoft, Activision Blizzard'ı 68.7 Milyar dolara kendi bünyesine kattı.
Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Overwatch ve Starcraft gibi dünya devi oyunların yapımcısı olan Activison Blizzard'ı bünyesine kattığını açıklayan Microsoft, anlaşmanın 2023 yılında tamamlanacağını duyurdu.
OYUN SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK ANLAŞMASI
68.7 Milyar dolarlık bu anlaşma, Microsoft'un imzaladığı en büyük anlaşma özelliğini taşıyor. Bu anlaşmanın tamamlanması durumunda Microsoft, dünyanın en büyük 3. oyun şirketi olarak yerini alacak.
Geçtiğimiz yıl Bethesda'yı da bünyesinde barındıran ZeniMax'ı 7 Milyar dolara alan Microsoft, bunun tam on katı ödeme yaparak Activision Blizzard'ı da satın alarak, kendisinin de yaptığı en büyük anlaşmayı imzalamış oluyor.
İŞTEN ÇIKANLAR, ÇIKARILANLAR
Bu süreçte düzinelerce çalışan işten çıkarılırken toksik iş ortamına maruz kalan pek çok isim de şirketi protesto etti. Şirketin CEO'su Bobby Kotick'e istifa çağrısı yapılsa da Kotick pozisyonunu terk etmedi. Önümüzdeki yıl anlaşma kesin olarak tamamlandığında Kotick, Xbox patronu Phil Spencer'ın altında çalışacak ve Spencer'a rapor verecek.
Activision CEO'su Bobby Kotick ise anlaşma hakkında yaptığı açıklamalarda, "30 yıldır inanılmaz yetenekli ekibimiz oyun dünyasının en başarılı oyunlarını geliştirdi. Şirketimizin dünya kalitesindeki yeteneği ve sıra dışı oyunları Microsoft'un teknolojisi, dağıtımı ve hırslı vizyonuyla birleşerek pek rekabetçi olan oyun dünyasındaki başarımızın devam etmesini sağlayacak." ifadelerine yer verdi.
ESPOR ORGANİZASYONU EL DEĞİŞTİRDİ
Activision, World of Warcraft ve Call of Duty gibi dev yapımların yanı sıra küresel bir espor organizasyonuna da sahip. Anlaşmayla beraber Major League Gaming Division da Microsoft'un eline geçecek. Diğer taraftan adı uzun süredir skandallarla beraber anılan firmanın soruşturma süreci devam ediyor. Üst düzey statülerde yer alan Blizzard ve Activision çalışanlarının ırkçı, ayrımcı ve mizojinist bir iş ortamı oluşturduğu geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı.
Bu anlaşma sonrası rakip firma Sony'nin hisseleri son iki yılın en büyük düşüşünü yaşadı.Sony'nin hisseleri son iki yılın en büyük düşüşünü yaşadı. Tokyo borsasında Sony'nin hisseleri günlük olarak yüzde 10'a yakın değer kaybetti. Bu da şirketin Mart 2020'den beri günlük olarak yaşadığı en sert değer kaybı olarak kayda geçti.
7/24 kolay ve güvenli ödeme seçenekleri.
E-Pin ve Oyun parası alışverişleriniz de 7/24 hızlı teslimat.
E-Pin ve Oyun paralarında en uygun fiyatlar.
Haftanın her günü 7/24 Canlı destek.
%100 müşteri memnuniyeti garantisi.